Μαγειρικά σκευή ανά τον κόσμο

Μαγειρικά σκευή ανά τον κόσμο

, Μαγειρικά σκευή ανά τον κόσμο, TIMOOLA.GR, TIMOOLA.GR

Κάθε επισκέπτης όταν ταξιδεύει σε άλλες χώρες ή ηπείρους μαγεύεται από τις νέες γεύσεις και τις λιχουδιές. Φαγητά τα οποία δεν γνωρίζατε καν πως υπάρχουν ή ακόμα και πως μαγειρεύονται. Ορισμένα φαγητά, απαιτούν την χρήση μαγειρικών σκευών τα οποία δεν σχετίζονται με τα δικά μας μαγειρικά σκευή. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένα μαγειρικά σκευή που μπορείτε να συναντήσετε στα ταξίδια σας, ανά τον κόσμο.

 

WOK ( Γουόκ)

Το Γουόκ αποτελεί ένα τηγάνι το οποίο προέρχεται από την Κίνα και πλέον είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο. Το τηγάνι αυτό διαθέτει έναν μεγάλο στρογγυλό πάτο, το οποίο συμβάλει στο καλό μαγείρεμα, καθώς το φαγητό μπορεί να γυριστεί πολύ εύκολα. Τα γουόκ από χυτοσήδερο καθαρίζεται μόνο από βουρτσάκι μπαμπού, όμως όλες οι νοικοκυρές διαθέτουν ανοξείδωτα αλουμινένια γουόκ. Μπορούν να πλυθούν εύκολα στο πλυντήριο πιάτων.

 

Κατσαρόλα

Η κατσαρόλα αποτελεί σκεύος μαγειρικής διαδεδομένη στις ευρωπαϊκές χώρες και τα φαγητά που παρασκευάζονται εκεί παίρνουν την ονομασία «της κατσαρόλας». Η κατσαρόλα, ωστόσο, αποτελεί σύγχρονη εφεύρεση και η χρήση της ξεκίνησε στις Η.Π.Α.

 

Tagine

To Tagine αποτελεί άλλο ένα σκεύος μαγειρικής, το οποίο, ωστόσο, κατασκευάζεται από πηλό. Το σκεύος αυτό αποτελείται από δυο μέρη, την βάση και το καπάκι. Τα σκευή αυτά αρχικά κατασκευάστηκαν για να χρησιμοποιούνται σε φωτιά με κάρβουνα, όμως πλέον μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στους συμβατικούς φούρνους.

 

Caquelon

Το Caquelon δεν είναι γνωστό σε όλους, όμως εκεί μαγειρεύεται το φοντί! Ένα πιάτο που το διεκδικούν τρεις χώρες, η Γαλλία ή Γερμανία και η Ελβετία. Το Caquelon αποτελεί κεραμικό σκεύος με παχύ το κάτω μέρος, ώστε να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία.

Share post

There are no comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

       

Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε και πατήστε Enter για αναζήτηση

           
Καλάθι

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.